Thibau Nys demonstreert zijn klasse in Polen met zevende ritzege van het seizoen

Archiefbeeld.

De 21-jarige Balenaar van Lidl-Trek bevestigt zijn status als een van de grootste talenten in het peloton en blijft ongenaakbaar. 

Na zijn overtuigende zege in de openingsrit van de Ronde van Polen, maakte hij opnieuw indruk door ook de derde etappe, een rit van 156 km, op zijn naam te schrijven. Op een hellende aankomststrook toonde Nys wederom zijn uitzonderlijke sprintcapaciteiten door in de laatste meters de Italiaan Diego Ulissi te verslaan. Met deze overwinning brengt hij zijn aantal ritzeges dit seizoen op zeven.

Net als in de eerste rit was het parcours perfect op Nys afgestemd, wat leidde tot een beslissende sprint. In de slotkilometer koos hij een uitstekende positie en wachtte zijn moment geduldig af. Toen Ulissi de aanval inzette, reageerde Nys direct. In de bochtige en smalle laatste hectometers bewees hij over de beste sprint te beschikken.

Dankzij deze zege blijft België ongeslagen in de Ronde van Polen. Met twee overwinningen van Nys en één van Tim Wellens in de tweede etappe domineren de Belgen de wedstrijd. Hoewel Nys meerdere ritten heeft gewonnen, blijft Jonas Vingegaard de leider in het algemeen klassement. Thibau Nys onderstreept met deze nieuwe zege alvast zijn status als een van de meest veelbelovende renners van zijn generatie. 

Lees meer over