Moldavische winkeldieven gevat na reeks diefstallen in onze regio

Carrefour

De onderzoeksrechter in Leuven heeft twee mannen van 18 en 21 jaar oud met de Moldavische nationaliteit aangehouden na verschillende winkeldiefstallen in onze regio.

Op woensdag 4 september merkte politiezone Leuven een verdacht voertuig op de parking van de Carrefour aan de Vlinderlaan in Bierbeek op. In het voertuig zat één passagier. Even later wandelden twee mannen, een minderjarige en een 18-jarige man, met volle rugzakken naar het voertuig en namen vervolgens plaats in het voertuig. Daarop besloot de politie hen te controleren alvorens ze konden vertrekken.

Tijdens de controle merkte men op dat er op de achterbank verschillende dozen chocolade lagen. In de rugzakken van de twee mannen staken een grote hoeveelheid elektrische tandenborstels en accuboormachines, ter waarde van 224,25 euro. Uit verder onderzoek bleken deze voorwerpen uit de Action in de Ridderstraat in Bierbeek gestolen te zijn.

Na een verdere doorzoeking van de wagen en de rugzakken werden er nog ruime hoeveelheid pistachenootjes, gsm-opladers, zakken met waspods, dozen met scheermesjes, dopsleutelsets, bussen deodorant, bussen shampoo en paar kousen aangetroffen. Er zal verder onderzoek worden verricht om de afkomst van deze voorwerpen te achterhalen.

De drie verdachten werden gearresteerd, meegenomen naar het politiecommissariaat en verhoord. De minderjarige verdachte mocht na het verhoor beschikken. Na verder onderzoek zal voor hem een passend gevolg op basis van de feiten worden gegeven. Voor de twee meerderjarige verdachten, twee mannen van 18 en 21 jaar oud, vorderde het parket Leuven een gerechtelijk onderzoek voor winkeldiefstallen. De twee verdachten werden op donderdag 5 september voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De raadkamer heeft op dinsdag 9 september hun aanhouding bevestigd. De recherche van politiezone Leuven zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Lees meer over