Televisiefiguur Nathalie Meskens krijgt boete na gsm-gebruik achter stuur en het vergeten van rijbewijs

18 september 2024 | 14u29 | Gepost door redactie
Meskens

Nathalie Meskens (42) uit Schoten kreeg van de Leuvense politierechter 280 euro boete voor gsm-gebruik achter het stuur. De mediafiguur werd op 12 maart 2024 betrapt in Boortmeerbeek tijdens een actiemaand van het Leuvense parket.

Ze was in de weer met haar smartphone tijdens het rijden en werd aan de kant gezet, hiervoor kreeg ze dus die 280 euro boete. Haar rijbewijs was ze ook nog vergeten. Hiervoor kreeg ze van de rechter nog een bijkomende boete van 80 euro, deze werd voor de helft effectief uitgesproken, zo werd vernomen bij HLN.

In De Tafel van Gert op Vier legde ze enkele dagen voordien de situatie uit.

“Ik zat niet te sms’en of een spelletje te spelen. Ik gebruik Waze op mijn gsm. Ik had net een bluetooth achter de rug en ging dan over naar Waze. Net toen kwam de politie naast mij rijden. Het mag natuurlijk niet, ik begrijp wel dat ze tijdens een campagnemaand zeer streng handelen. Ik zal elke straf die ik hiervoor zal krijgen aanvaarden”, klonk het vooraleer ze haar straf kende.

Tijdens de actiemaand in maart werden er in totaal 600 bestuurders betrapt met een mobiel elektronisch apparaat achter het stuur, waaronder Meskens. 515 chauffeurs verloren voor vijftien dagen hun rijbewijs, de overige 85 konden voorlopig ontsnappen aan de arm der wet.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over