46-jarige man uit Diest moet zich verantwoorden voor correctionele rechtbank na diefstal in Colruyt in Heverlee

Colruyt

Het Leuvense parket heeft een 46-jarige man uit Diest gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding nadat hij betrapt werd op het stelen van twintig verpakkingen tabak, ter waarde van 390 euro, in de Colruyt in de Groenveldstraat in Heverlee. 

De verdachte ging op woensdag 10 september naar de winkel en begaf zich rechtstreeks naar de tabakswaren waar hij twee fardes, met telkens tien pakjes roltabak in, uit het rek haalde en in zijn winkelkar legde. Vervolgens wandelde hij door naar de rayon met diepvrieswaren waar hij de fardes verstopte onder zijn kledij. Nadien verliet hij de winkel zonder te betalen voor de producten. Bij het verlaten van de winkel werd hij tegengehouden door de bewakingsagent waarbij er duw- en trekwerk ontstond en de bewakingsagent zijn vinger verwondde.

De politie van Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de verdachte. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verhoord. In zijn verhoor gaf de man de feiten toe. De verdachte werd gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden oktober komen verantwoorden voor de winkeldiefstal met geweld bij de correctionele rechtbank.

 

Lees meer over