Twee Schotse voetbalfans verzetten zich tegen celstraf nadat ze jongen met beperking aanvielen in Leuven

10 september 2024 | 09u06 | Gepost door redactie
voetbal

Op 2 augustus 2022 reed in de Schapenstraat een jongen met een beperking tegen een Schotse fan aan met zijn fiets. De tiener kreeg klappen, ook zijn vader kreeg er en belandde in het ziekenhuis. Dat gebeurde na de voetbalwedstrijd Union Saint-Gilloise-Rangers FC.  

Die wedstrijd vond plaats in het King Power @ Den Dreef Stadion omdat het stadion van Union niet aan de juiste normen voldeed. Dat lokte 1.500 fans Schotse fans naar het Leuvense centrum. 

In de Schapenstraat fietste een jongen met een beperking per ongeluk tegen een Schot aan, dat gebeurde vlak voor de belangrijke match. Samen met zijn zoon, viel de aangereden man, de jongen aan. De mama kwam tussen, maar werd weggeduwd. Zijn papa kreeg klappen en stampen, verloor het bewustzijn en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Hij kon zich nadien niets meer herinneren.

James P. (35) en zijn vader Joseph P. (68) kregen hiervoor in eerste aanleg acht maanden cel. Hiertegen verzetten ze zich. Ze vonden het geen zinloos geweld. De procureur des konings vroeg andermaal de uitspraak van de acht maanden cel. De raadsman van de 'voetbalfans' vroeg de opschorting voor de zoon en een straf met uitstel voor de vader. 

Lees meer over