Na brand blijft van sporthal in Hoegaarden niets over, buurtbewoners onder de indruk: “Ik kreeg er kippenvel van”

brand sporthal

Van de sporthal in de Tiensestraat in Hoegaarden blijft na de brand van gisteren, nauwelijks nog iets over. De omwonenden die geëvacueerd werden kwamen vrijdagochtend weer naar huis. “We zijn serieus geschrokken, ik was ervan aan het bibberen”, vertelt Jenny (op de foto de tweede van links), die samen met andere buurtbewoners elders de nacht moest doorbrengen. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De brand ontstond rond 17 uur maar de buren werden pas geëvacueerd rond 22 uur. “Aanvankelijk dachten we dat we niet weg zouden moeten maar dat was uiteindelijk dus wel het geval. We werden eerst ondergebracht in het gemeentehuis waar we iets te eten en te drinken kregen. Daarna konden we naar familie toe of naar het parochiecentrum. Mijn man en ik hebben daar op veldbedden de nacht doorgebracht en deze ochtend mochten we terug naar huis.”

Ook al mochten ze vrijdagochtend terug naar hun woning dan nog moesten ze een tijdje buiten blijven. “Ze zijn metingen komen doen en hebben ons aangeraden om goed te verluchten en nog een poosje buiten te blijven. We zijn in elk geval fel verschoten, ik bibberde zelfs”, zegt Jenny nog. 

Lees verder onder de foto.

omwonenden
Jenny, Guy, André en Jenny moesten hun woning verlaten

Veel buurtbewoners onder de indruk

Ook andere omwonenden waren vrijdagochtend nog onder de indruk van de brand. “Ik dacht eerst dat er onweer op komst was maar al vlug had ik door wat er aan de hand was”, vertelt Franci Le Jeune. Buurtbewoner Luc Ceusters begrijpt niet dat er niemand heeft ingegrepen bij het begin van de brand. “Er staan anders wel filmpjes op sociale media maar niemand die iets ondernam, dat snap ik niet goed.”

Volgens de twee investeerde de gemeente een jaar geleden nog 1 miljoen euro in restauratiewerken. “Het is ook heel erg voor alle verenigingen en clubs die er onderdak vonden.”

Lees verder onder de foto.

brand hoegaarden
Ook luc (rechts) en Franci waren onder de indruk.

Kippenvel

Ook kapster Greta Bruffaerts was onder de indruk. “Ik kreeg er kippenvel van. Ik heb de sporthal nog weten bouwen. Het is best een raar gevoel dat die er nu niet meer staat.”

Wat er nog rest van de sporthal wordt nu afgebroken.

Lees meer over