Crowdfunding voor Jeugdhuis De Klup na vernietigende brand in Hoegaarden

Het jeugdhuis werd totaal vernield.

Ondanks de verwoestende brand in de sporthal van Hoegaarden deze donderdag, geven de leden van Jeugdhuis De Klup de moed niet op en beginnen ze met een crowdfunding.

Donderdag veranderde de sporthal van Hoegaarden in een heus inferno. Niet enkel vijftien verenigingen geraakten hierdoor hun vaste plaats kwijt maar ook de leden van Jeugdhuis De Klup geraakten hun thuis hierdoor kwijt. Nu willen ze, door een crowdfunding, toch wat van hun spullen recupereren.

Jeugdhuis De Klup is al jaren een bekend item door en voor Hoegaardiers. Het jeugdhuis ontstond in 1966 in de Doelstraat en verhuisde in 2008 naar de cafetaria van de sporthal. Daar was ze een thuis voor vele generaties, kinderen, jongeren en ouderen. Maar sinds de brand op donderdag 27 juni, zijn ze alles kwijt. Daarom start het clubhuis een crowdfunding om op de verloren materialen toch enigszins te recupereren, maar ook om de werking op dit moment te blijven garanderen, ook al zal dit misschien op een andere plaats zijn.

“Voor onze activiteiten in de zomervakantie kunnen we terecht bij voetbalclub Hoegaarden, die ook op onze site zit, maar net niet geraakt is door de brand. Dat is voor ons wel fijn, want het zit nog altijd dicht bij ons hartje. We willen op dit moment vooral een oplossing vinden voor zowel de opstartwerken als materiaal dat we voor de kinderen gebruiken. Op zich zijn we in Hoegaarden altijd heel dicht en familiaal geweest, maar ik heb dit gevoel van samenwerking nog nooit ervaren, zowel bij de leden als bij de inwoners. En ook andere verenigingen, zoals de Chiro van Hoegaarden, KLJ van Meldert en jeugdbewegingen van Tienen willen ons allemaal helpen. Dat doet ons echt enorm veel deugd”, klinkt het bij voorzitster Katrien Vits.

Steunen kan via deze link. Je kan een fooi geven aan de website zelf, maar kan dit ook afzetten. Storten kan ook rechtstreeks op het rekeningnummer: BE02751001813940 met mededeling: Naam + crowdfunding.

Ondanks alles blijven ze positief.
Ondanks alles blijven ze positief.

Lees meer over