Dit zijn de verkeersmaatregelen voor het concert van Bruce Springsteen op Rock Werchter

2 juli 2024 | 15u38 | Gepost door redactie
Twee miljoen euro voor bouw nieuwe kleuterschool en kinderopvang

Vandaag is er een concert van Bruce Springsteen op de wei van Rock Werchter. Dat brengt heel wat verkeersmaatregelen met zich mee.

De Haachtsesteenweg, het kruispunt Werchter-Brug en de andere straten worden afgesloten voor verkeer vanaf 13 uur. In de avond vanaf 22 uur wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld op de Provinciebaan, Stationsstraat en Steenweg op Holsbeek richting de autostrade E314, om de uittocht snel en efficiënt te laten verlopen. Er zijn gratis beveiligde fietsparkings langs de Nieuwebaan en de Provinciebaan. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdelijk gebruik maken van de Dijlebrug van dinsdagochtend 2 juli om 8 uur tot en met maandagmiddag 8 juli om 12 uur. Er rijden dit jaar ook bussen van Aarschot naar de rotonde in Werchter voor het eendagsconcert.

De op- en afrit van de E314 aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek-Dorp is volledig afgesloten langs de zijde van Holsbeek. Je kan dan Holsbeek noch in-, noch uitrijden langs de snelweg in Holsbeek-Dorp. De op- en afritten 20 (Kessel-Lo) en 22 (Aarschot) zijn wel open. De weg tussen Werchter en de snelweg wordt namelijk volledig gereserveerd voor de uittocht van de festivalparkings, over beide rijvakken. Het signalisatieplan voorziet het afsluiten vanaf 22.30 tot 2 uur.

Lees meer over