Simon uit Leuven en Quinten uit Tienen gaan uitdagende zonnewagenstrijd door Zuid-Afrika aan

Vijftien maanden lang werkten ze met de andere teamleden van het Innoptus Solar Team aan de verbetering van hun zonnewagen, de Infinite.

Simon Debaere (24) uit Leuven en Quinten Vandenbergh (21) uit Tienen starten over een week aan de Sasol Solar Challenge.

Vijftien maanden lang werkten de twee studenten van de KU Leuven met andere teamleden van het Innoptus Solar Team aan de verbetering van hun zonnewagen, de Infinite. Ze werden in oktober nog wereldkampioen in Australië en hopen nu ook in Zuid-Afrika de overwinning binnen te halen. 

Tijdens de wedstrijd is de strategie heel belangrijk. Daarom passen we continu onze snelheid aan om rekening te houden met verschillende parameters zoals wind, zonnestraling en wegprofiel. 

De Sasol Solar Challenge is een heel uitdagende wedstrijd qua parcours. We hebben dit jaar een nieuw koelsysteem voorzien voor onze batterij waardoor deze beter presteert en efficiënter is. 

De wedstrijd vindt plaats van vrijdag 13 tot vrijdag 20 september in Zuid-Afrika, tussen Johannesburg en Kaapstad. Hier komen studentes van over de hele wereld samen om op acht dagen tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen op zonne-energie. 

Lees meer over