Verlaging maximumsnelheid op E314 in Leuven onder de loep

11 september 2024 | 21u54 | Gepost door redactie
Spitsstrook

De Vervoersregioraad Leuven heeft een ambitieus plan gelanceerd met 128 maatregelen om de verkeersveiligheid in de regio te verbeteren. Een van de opvallendste voorstellen is de verlaging van de maximumsnelheid op de E314 van 120 naar 100 kilometer per uur.

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) zegt bij HLN dat hij openstaat voor deze suggestie en ziet kansen voor verder onderzoek: “Deze maatregel kan de verkeersveiligheid en doorstroming bevorderen.”  Burgemeester Ridouani benadrukt dat het idee om de maximumsnelheid te verlagen, voortkomt uit positieve ervaringen in het buitenland. “We hebben gezien dat de doorstroming verbetert en de geluidsintensiteit draaglijker wordt voor omwonenden.” 

Echter, de uiteindelijke beslissing ligt bij de Vlaamse overheid, die het Regionaal Mobiliteitsplan momenteel in overweging neemt. Ridouani roept op tot grondig onderzoek van niet alleen de snelheid, maar ook andere maatregelen zoals bijkomende fietssnelwegen en een verbeterd openbaar vervoer. “Verkeersveiligheid is belangrijk, ongeacht politieke kleur", klinkt het.

Lees meer over