Haachtsesteenweg anderhalve week afgesloten

12 september 2024 | 13u10 | Gepost door annpeeters
Haachtsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer past vanaf woensdag 18 september 2024 het kruispunt aan van de Haachtsesteenweg (N21) met de Bulsomstraat in Berg, Kampenhout. Dit kruispunt staat op de lijst van gevaarlijke kruispunten. 

De oostelijke tak van de Bulsomstraat wordt nu afgesloten voor autoverkeer om de verkeerssituatie veiliger te maken. De werken duren 1,5 week en veroorzaken weinig hinder. 

Beurtelings verkeer 

De gewestweg kan tijdens de werken open blijven, waardoor het verkeer weinig hinder zal ondervinden. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat bestuurders beurtelings langs de werfzone kunnen rijden. Bussen van De Lijn lopen mogelijks lichte vertragingen op, reizigers plannen daarom hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Fietsers richting Haacht kunnen het fietspad niet gebruiken en rijden tijdelijk over het fietspad aan de overkant. Voetgangers wandelen eveneens over het voetpad aan de overkant. 

Bulsomstraat voor fietsers en voetgangers

Op het kruispunt gebeuren regelmatig ongevallen tussen auto’s en fietsers, met meerdere licht- tot zwaargewonde fietsers tot gevolg. Daarom verbetert Wegen en Verkeer nu de veiligheid door de oostelijke tak van de Bulsomstraat af te sluiten voor autoverkeer. De aansluiting met de gewestweg wordt onthard en geïntegreerd in de beplante tussenberm. De straat zal zo na de werken enkel nog toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Autoverkeer naar de achterliggende Tiendeschuurstraat rijdt vanaf dan via de Bergstraat en Molenveldweg. Op het kruispunt zelf wordt nog verlichting aan de oversteekplaatsen toegevoegd en worden nieuwe markeringen aangebracht. 

Lees meer over