Luc Steeno bekroond tijdens Golden Lifetime Awards

Luc Steeno

In de sfeervolle Gasthuiskapel van Aarschot vond op woensdag 11 september de twintigste editie van de Golden Lifetime Awards plaats. Regiogenoot Luc Steeno, geboren in Leuven maar nu woonachtig in Meise, werd in de bloemetjes gezet.

De uitreiking van de prijzen, ook wel de 'Oscars van het Vlaamse lied' genoemd door de organisatoren, belonen artiesten die een onuitwisbare bijdrage hebben geleverd aan de Vlaamse muziekwereld. De avond werd gekenmerkt door de uitreiking van de Golden Lifetime Award aan niemand minder dan Luc Steeno, een icoon binnen het Vlaamse lied. Tijdens zijn dankwoord grapte Steeno: "Deze prijs krijgen is het begin van het einde zeker?" Zijn opmerking werd met een glimlach ontvangen, maar zette ook aan tot reflectie over zijn rijke muzikale carrière die al tientallen jaren meegaat. 

De carrièreprijs werd dit jaar toegekend aan Paul Roelandt. Roelandt, die ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse muziek, werd geprezen voor zijn jarenlange inzet en passie voor het vak. Een bijzonder moment tijdens de ceremonie was de uitreiking van de Postume Award aan de legendarische zanger Eddy Wally, die in 2016 overleed. Deze eer werd postuum aan hem toegekend en namens hem in ontvangst genomen door zijn dochter Marina. Wally's naam blijft, zelfs jaren na zijn overlijden, voortleven als een van de meest iconische figuren in de Vlaamse muziekgeschiedenis.

De prijs kan door een artiest maar één keer in ontvangst genomen worden, meestal bij de afsluiting van een carrière of bij een jubileum van de zangcarrière. Het beeldje is een uniek exclusief bronzen beeldje gemaakt door de hand van een kunstenaar Artihove – Mauquoy. Het stelt twee figuren voor die elkaar omarmen, het symboliseert de artiest en zijn publiek.

Golden lifetime Award

Lees meer over