Nieuwsanker Martine Tanghe krijgt eigen straat in Lubbeek

23 juli 2024 | 13u49 | Gepost door redactie
Martine Tanghe

In Lubbeek zal een nieuwe straat vernoemd worden naar Martine Tanghe. Het is exact één jaar geleden dat ze op 67-jarige leeftijd overleed. Er werd gekozen voor een straat in een sociale buurt.

"Lieve Martine, een jaar geleden moesten we, na een lange strijd, afscheid van je nemen. Maar Lubbeek zal je nooit vergeten. Op de laatste gemeenteraad beslisten we unaniem om een nieuwe straat naar jou te noemen. In het hart van een nieuwe sociale en volkse woonwijk. Daar voelde je je zo thuis, midden de gewone mensen, met een groot hart voor de meest kwetsbaren in onze gemeenschap. Hou het in de gaten daarboven", klonk het op de sociale media van Lubbeeks burgemeester Theo Francken (N-VA).

Martine was vrijwilliger in het Zomerhuis in het centrum van Lubbeek. Dat is een opvangtehuis voor Oekraïense vluchtelingen. Ze stond altijd klaar om mensen te helpen die het moeilijk hadden om de eindjes aan elkaar te knopen, mensen op de vlucht, mensen die het mentaal moeilijk hebben... Daarom dat het ook ergens logisch was om een straat in een nieuwe sociale en bruisende woonwijk naar haar te vernoemen.

Lees meer over