Een kans van één op een miljard: vrouw verliest bril in Italië en vindt hem terug bij eigen optieker in Herent

De bril in kwestie met daarbij het doekje dat ook een rol speelde in dit verhaal

Optiek De Groeve op de Mechelsesteenweg in Herent was onlangs het decor voor een wonderlijke hereniging. Ze kregen een bril vanuit Italië opgestuurd, de eigenaar kwam kort nadien een nieuwe bril kopen daar ze die van haar kwijt was geraakt in … Italië.

Opticien Isabelle De Groeve doet haar verhaal.

“We hadden even terug een mail ontvangen uit Italië met de melding dat ze een bril hadden teruggevonden van een klant van ons. Ik dacht eerst dat het om spam ging, maar kort nadien kregen we de bril thuis gestuurd en bleek het echt te zijn. De bril was opgeborgen samen met een brillendoekje van onze brillenwinkel. Het probleem dat zich vormde was dat de bril niet bij ons was gekocht, waardoor het lastig was om de eigenaar te achterhalen. We zochten naar de eigenaar via facebook en dat bericht werd flink wat gedeeld, maar zonder resultaat helaas”, vertelde De Groeve. 

“Opeens kwam er deze zaterdag een cliënte binnen met het verhaal dat ze in het Italiaanse Bolzano haar bril was verloren. Ik vond de bril ook bij haar passen en het bleek nog eens de hare te zijn ook. Na enig speurwerk bleek dat de vrouw eerder een zonnebril had gekocht bij ons, dat verklaarde het brillendoekje dat bij de ons opgestuurde bril zat. De verloren bril bleek inderdaad van haar te zijn en zo kwam alles tot een goed einde. Onze winkel bestaat al 43 jaar, maar het was wel de eerste keer dat we zoiets meemaakten.”

Verloren bril in Italië 3 Optiek De Groeve in Herent

Lees meer over