Oplossing in de maak voor haperende brug in Tildonk?

Kruineikenbrug Tildonk

Met de regelmaat van de klok stond de Kruineikenbrug in Tildonk de voorbije weken meer open dan dicht. Sinds een week lijkt de situatie genormaliseerd. Binnenkort volgt een vergadering over de toekomst van de brug.

Deze brug werd geplaatst in 2014, in 2021 werd er al eens nieuw wegdek op geplaatst. Kortom het is een relatief recent bouwsel en toch sputterde de machine meermaals tijdens de voorbije zomer.

"Sinds een week lijken de problemen verdwenen. Ik woon zelf in Tildonk en kwam er soms dagelijks vier à zes keer langs en stond vaak voor een open brug. Sinds iets meer dan een week krijg ik geen meldingen weer en lijkt het even opgelost", wist burgemeester Steven Swiggers (Open Vld).

Over enkele dagen staat de halfjaarlijkse vergadering met de Vlaamse Waterwegn op de agenda, daar zal besproken worden wat er met de brug moet gebeuren.

"Daar zullen we moeten bekijken of we het verder zullen rooien met de tijdelijke wisselstukken die er nu inzitten. Voorlopig ziet dat er goed uit. We kunnen ook opteren voor definitieve wisselstukken, maar deze zijn niet onmiddellijk voor handen. Indien we daarvoor opteren moeten we zo snel mogelijk de timing van die werken kennen", besloot de Haachtse burgervader.

Lees meer over