Extra politiepatrouilles in uniform en in burger om inbrakenplaag in Lubbeek te stoppen

28 augustus 2024 | 10u07 | Gepost door annpeeters
politie te paard

De afgelopen weken zijn er heel wat inbraken geweest in Hoog-Linden en Steenveld, maar ook andere Lubbeekse straten werden geviseerd door inbrekers. Er komt een verhoogd toezicht.

Inbrekers gaan meestal de woning langs achter binnen en zijn enkel uit op goud, geld en juwelen. "De modus operandus is vaak dezelfde", zegt burgemeester Theo Francken (N-VA) "Ze viseren voornamelijk leegstaande huizen en opereren vaak woensdagnamiddag, vrijdagnamiddag en -avond en zondag. Huizen worden vaak enkele dagen/weken in de gaten gehouden op bewoning. Als ze zeker zijn dat er niemand woont wegens vakantie, verhuis, overlijden of verhuis naar een rusthuis, slaan ze toe."

Versterking

"Na overleg is er beslist om de komende weken extra politiepatrouilles in uniform en in burger op deze wijken te zetten. Er is federale versterking gevraagd, eventueel te paard wegens het hoge en goede zicht op tuinen en residentiële woningen. Er komt medio september een nieuwe info-avond in ‘t Libbeke over de Buurtinformatienetwerken (BIN’s) die we al hebben in Linden. De goede werking wordt onder de aandacht gebracht en we gaan het BIN-netwerk proberen uitbreiden naar andere Lubbeekse deelgemeenten."

Preventie

"Ik benadrukt nogmaals het belang van preventieve maatregelen. Sluit de woning steeds goed af, indien je een alarm hebt, zet het altijd aan, leg houten latten aan de schuiframen, laat geen ladders slingeren, laat licht branden en radio/TV aan als je weg bent, laat de brievenbus leeg maken als je weg bent en verwittig de buren om een oogje in het zeil te houden. Kortom, geef steeds de indruk van bewoning."
 

Lees meer over