Leerkrachten van Leuvense school sturen leerlingen en ex-leerlingen persoonlijke brief om voor Vooruit te stemmen

24 september 2024 | 09u21 | Gepost door redactie
muurschildering
Verkiezingen

Groot was de verwondering, toen een ex-leerling van Go! Atheneum De Ring, thuis een brief kreeg van drie leerkrachten die hem vroegen om voor Vooruit en dus voor hen te stemmen. "Dit kan niet, dit is een voorbeeld van hoe leerlingen op school politiek beïnvloed worden."

"Ik kreeg deze brief op naam op mijn thuisadres en mijn naam staat ook in de brief als aanspreking. Ik word dus persoonlijk aangesproken om voor Vooruit te stemmen. Dat kan toch niet", zegt de ex-leerling van Go! Atheneum De Ring. "Een school moet naar mijn mening politiek objectief blijven, het is immers een atheneum, en mag niet inspelen op de onervarenheid en het vertrouwen van leerlingen. Ik heb van ex-klasgenoten vernomen dat ook zij deze brief ontvingen. De leerkrachten zijn deze brief persoonlijk komen overhandigen, maar ik was niet thuis op dat moment, ze hebben me dus niet persoonlijk kunnen spreken, anders hadden ze me ook nog eens face tot face kunnen proberen te overtuigen."

De betreffende leerkrachten zijn Christophe Stockman uit Wilsele, die momenteel voorzitter is van sociale woonmaatschappij Dijledal én leerkracht L.O. in Go! Atheneum De Ring, Bart Meulemans uit Heverlee, leerkracht geschiedenis in de school, judocoach en actief in wijkwerking Matadi, en tenslotte Koen Dorleman uit Heverlee, leerkracht humane wetenschappen in de school en eveneens actief in de wijkwerking. Ze trekken alle drie de kaart van hun betrokkenheid bij jongeren, vragen hun vertrouwen en steun tijdens de verkiezingen van 13 oktober, en leggen hen uit hoe ze op meerdere kandidaten van de Vooruit-lijst kunnen stemmen. 

Op de brief staat eveneens het logo van Vooruit Leuven en de webstek van de partij van de burgemeester. 

meer met mo

Lees meer over