Ex-horecabaas David Nijs riskeert celstraf voor smaad aan politie

24 september 2024 | 08u17 | Gepost door redactie
David Nijs

De Leuvense rechtbank doet uitspraak over David Nijs (40), de voormalige horecaondernemer die dreigt veroordeeld te worden tot een maand celstraf voor smaad aan de politie.

De zaak draait om een incident op 17 juli 2022, toen Nijs' brasserie Den Beiaard werd gesloten vanwege onregelmatigheden met zijn verzekeringen. Nijs, kwaad over de sluiting, schelde enkele agenten uit en maakte ongepaste vergelijkingen, waaronder een verwijzing naar de dood van agente Kitty Van Nieuwenhuysen en kinderverkrachters in het park die ze beter zouden gaan pakken.

Hoewel hij volgens HLN in de rechtbank toegeeft dat zijn uitbarsting ongepast was, betoogt hij dat hij recht had om zijn frustratie te uiten, want dat hij gelijk had. Nijs heeft een verleden van juridische problemen, waaronder eerdere veroordelingen voor inbreuken op de sociale wetgeving. Voor de smaadzaak eiste het parket zowel een maand cel als een boete van 800 euro. Nijs had geen advocaat en verdedigde zichzelf. De uitspraak wordt vandaag verwacht.

Lees meer over