Politierechters onthullen de dilemma’s achter de toga

19 september 2024 | 20u41 | Gepost door annpeeters
Sophie

Hoe gaan politierechters om met de dagelijkse druk en de morele dilemma's die hun beroep met zich meebrengt?  In een nieuw televisieprogramma geven ze een inkijk in hun leven.

Wat motiveert politierechters om elke dag weer hun toga aan te trekken en de wegcode te handhaven? En hoe vellen ze - soms met de nodige humor - hun oordeel over belangrijke rechtszaken? Van verkeersboetes tot ernstige strafzaken, het gloednieuwe VTM-programma Politierechters geeft een ongekende inkijk in de rechtszaal en onthult de uitdagingen waarmee politierechters dagelijks worden geconfronteerd.

Sophie Lodewyckx

Sophie Lodewyckx uit Leuven is één van de deelnemende politierechters. Zij zal de mensen in haar zittingszaal altijd op een menselijke en gelijkwaardige manier behandelen. Ze spreekt de beklaagden op gelijke voet aan en legt helder uit hoe de procedures verlopen. In geval van dronken rijden, heeft ze echter weinig oor naar onvoorziene omstandigheden en excuses. Ze streeft ernaar een straf op te leggen die de beklaagde echt laat leren uit zijn fouten. Bij herhaling van dezelfde overtreding is de maat vol.

Lees meer over