Eerste Belgian Transplantoux Games gaan van start in Leuven

19 september 2024 | 21u18 | Gepost door annpeeters
vertrek 2021

Transplantoux organiseert op 21 en 22 september de allereerste editie van de Belgian Transplantoux Games in Leuven.

Het sportevenement brengt getransplanteerden, dialysepatiënten, donoren en sympathisanten samen onder het motto ‘gezond leven en bewegen na transplantatie’. Zo’n 500 sportievelingen strijden in meer dan 10 disciplines voor een medaille.

Deelnemers van de Belgian Transplantoux Games zullen zich dit weekend van hun beste kant laten zien tijdens wedstrijden in verschillende sporten, waaronder atletiek, fietsen, tennis, en zwemmen. Naast hun sportieve doelstelling – toewerken naar de World Transplant Games in 2027 in Leuven – wil Transplantoux tonen dat een actief leven mogelijk en essentieel is, zelfs na een ingrijpende medische gebeurtenis. De Spelen zijn daarbovenop ook een eerbetoon aan de donoren en hun families en promoten via sport het belang van orgaandonatie.

Prof. dr. Diethard Monbaliu, transplantatiechirurg in UZ Leuven en voorzitter van Transplantoux: “Om de fameuze quote van Pierre de Coubertin te parafraseren: voor getransplanteerden staat deelnemen gelijk aan winnen. Met de organisatie van deze eerste Belgische spelen zetten we een mooie stap on the road to 2027. We hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen op lokaal, nationaal en internationaal niveau te verbinden rondom bewegen en gezond leven.”

Er zal ook tijd gemaakt worden voor verhalen van beleving, leven en overleven, hoop en wilskracht.

Meer uitleg en praktische informatie vind je terug op de site van de Belgian Transplantoux Games.

Praktisch

Zaterdag 21/9

  • 10.00 – 10.35 uur: officiële openingsceremonie Gymnasium KU Leuven Arenberg
    11.00 – 17.00 uur: initiaties, recreatieve activiteiten en competities

Zondag 22/9

  • 10.00 – 16.00 uur: initiaties, recreatieve activiteiten en competities
  • 16.00 uur: sluitingsceremonie

Lees meer over