Belgisch Solar Team overtuigend op kop aan vooravond van bloedstollende slotetappe

19 september 2024 | 19u52 | Gepost door annpeeters
solar

Het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven, staat één dag voor het einde van de Sasol Solar Challenge met een indrukwekkende voorsprong aan de leiding. 

De Belgen startten vandaag met een voorsprong van 84 kilometer. Deze voorsprong konden ze twee dagen geleden opbouwen nadat ze de gewaagde strategische keuze maakten om op één dag 100 km meer af te leggen dan hun rivalen. Ze verbraken daarmee voor de tweede keer het dagrecord van de wedstrijd: 703 kilometer. Nog nooit eerder kon een team zo veel kilometers afleggen op één wedstrijddag. Vandaag kon het team uit Twente 27 kilometer inhalen. De Leuvense studenten beginnen dus morgen aan de laatste wedstrijddag met een voorsprong van 57 kilometer.

Blinde etappe

De route van vandaag werd pas gisterenavond bekend gemaakt. Dit zorgde voor enkele extra uitdagingen. Door de onbekende route kon er op voorhand geen inschatting gemaakt worden van het energieverbruik tijdens deze etappe. Last-minute strategische beslissingen moesten gemaakt worden. De Belgen kozen ervoor om trager te rijden en energie te sparen voor de pittige eindetappe morgen. Het team uit Twente koos een andere strategie en kon 27 kilometer inhalen. Morgen zal blijken welk team de juiste keuze maakte.

Eindsprint

Morgen is het de laatste dag van de Sasol Solar Challenge. De teams zetten koers richting Kaapstad. Tijdens de laatste etappe moeten de studenten enkele stevige hellingen beklimmen en het drukke verkeer onderweg naar Kaapstad trotseren. Vandaag hebben de ingenieursstudenten energie gespaard door rustiger te rijden. Met deze energie hopen de teamleden de etappe van morgen tot een goed einde te brengen en als winnaars over de finish te komen.

Lees meer over