Vlaamse regering investeert in Haachtse en Leuvense schoolgebouwen

Sint-Angelaschool in Tildonk

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert bijna zeven miljoen euro in zeventien Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Het Sint-Angela Tildonk in Tildonk krijgt twee miljoen euro. Ook onder meer het Heilig Hartinstituut Lyceum in Heverlee en in het Leuvense nog het Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs Middenschool, Pedagogische Humaniora, Heilig Hartinstituut, Pedagogische Humaniora  en Heilig Hartinstituut Middenschool, Veld-Veltem ontvangen nog subsidies voor verbouwingen.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs, zoals het gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs, kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION ofte het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert nu bijna zeven miljoen in zeventien scholenbouwprojecten verspreid over Vlaams-Brabant.  Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren in Vlaams-Brabant de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Het Sint-Angela Tildonk voor middelbaar onderwijs krijgt twee miljoen euro om de restauratie en herconditionering van blokken A/B/C van hun faciliteiten tot een goed einde te brengen.

In Heverlee ontvangen het Heilig Hartinstituut Lyceum, Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs Middenschool, Pedagogische Humaniora - Heilig Hartinstituut, Pedagogische Humaniora - Heilig Hartinstituut Middenschool, Veld-Veltem, Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs en Heilig Hartinstituut Lyceum Middenschool voor 2.788 leerlingen 1,1 miljoen euro aan subsidies. Deze som zal gebruikt worden voor het verbouwen van de bovenverdieping en de bergruimte van gebouw M tot klasruimtes en een leraarskamer met sanitair.

heilig hart
Het Heilig Hart Instituut in Heverlee

Lees meer over