Tabaksdieven lopen tegen de lamp in Colruyt

Colruyt

Het parket van Leuven heeft twee mannen (31 en 44 jaar) gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding naar aanleiding van een winkeldiefstal woensdag in de Colruyt in Averbode (Scherpenheuvel). 

Bewakingsagenten zagen hoe twee mannen fardes tabak uit het winkelrek haalden en onder hun kleding verborgen. Aan de kassa betaalden ze zes blikjes bier. De twee verdachten werden, na het passeren aan de kassa, tegengehouden door de bewakingsagenten en aan een controle onderworpen. Hierbij werden de drie farden met tabak aangetroffen onder de kledij van de twee verdachten. De fardes hebben een waarde van 495 euro. Agenten van de politiezone Demerdal-DSZ kwamen ter plaatse en arresteerden de twee verdachten die vervolgens overgebracht werden naar het politiecommissariaat. In hun verhoor gaven beiden de feiten toe.

Het parket van Leuven heeft de twee verdachten gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Ze moeten zich midden november komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank voor de diefstal.

 

Lees meer over