Verdachte aangehouden na diefstallen in garage en op werf in Leuven

Cirkelzaag in actie winkeldiefstal Brico Vlinderlaan Korbeek-Lo

De onderzoeksrechter in Leuven heeft een 56-jarige man uit Leuven aangehouden na diefstallen in een garage en op een werf in Leuven. Hij zit nu een maandje langer achter de tralies.

De 56-jarige verdachte werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 oktober gearresteerd naar aanleiding van een werfdiefstal op heterdaad. De man had een werf in de Kaboutermanstraat in Leuven betreden maar werd via live camerabewaking gezien door een beveiligingsfirma, waarop een melding bij de politie werd gedaan. Tijdens zijn bezoek aan de werf stak hij verschillende gereedschappen en klein bouwmateriaal in zijn rugtas en in een winkeltas. Toen de verdachte de politie in de gaten kreeg, liet hij de zakken met gestolen goederen achter op de werf en vluchtte hij weg. Hij werd gearresteerd door de politie.

Naar aanleiding van de diefstal werd een huiszoeking in de woning van de verdachte uitgevoerd. Na een analyse van de foto's van de huiszoeking, werd de link gelegd met een diefstal met braak. Die gebeurde enkele dagen ervoor, op donderdag 3 oktober, en werd vastgesteld in een garage in Ten Wijngaard in Leuven. In de garage werd heel wat vis- en werkmateriaal gestolen. Het labo kwam hierbij ter plaatse voor sporenonderzoek. Minstens een deel van het aangetroffen materiaal tijdens de huiszoeking bleek afkomstig te zijn uit deze garage.

De verdachte werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn verhoor geeft de man de beide feiten toe.

Het parkat van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor diefstal door middel van braak, inklimming of valse sleutels en gewone diefstal. De verdachte werd op dinsdag 8 oktober voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die de man heeft aangehouden. De raadkamer heeft, vandaag, op vrijdag 11 oktober zijn aanhouding bevestigd en verlengd met één maand. De recherche van politiezone Leuven zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Lees meer over