Verkeerspolitie int bijna 12.000 euro aan boetes tijdens controle

Illustratiebeeld

De verkeerspolitie controleerde deze donsdag samen met inspecteurs van Vlabel op de Aarschotsesteenweg en de Meerdaalboslaan. Er werd 11.599 euro aan achterstallige verkeersbelastingen ter plaatse geïnd. Er werden hierbij twee wagens in beslag genomen.

De voertuigen van twee bestuurders, die ieder nog meer dan 1.600 euro aan belastingen moesten betalen, maar dat niet ter plaatse konden afrekenen, werden in beslag genomen. Daarnaast werden onder meer zes bestuurders geverbaliseerd die geen geldige keuring konden voorleggen en werden er twee boetes uitgeschreven voor telefoneren achter het stuur. 

Dezelfde dag werden ook nog verschillende vrachtwagens uit het verkeer gehaald ter controle. Er werden boetes uitgeschreven voor defecte verlichting en wegens problemen met de lading. Twee buitenlandse vrachtwagenbestuurders die betrapt werden terwijl ze niet-handenvrij telefoneerden achter het stuur van hun truck, moesten onmiddellijk hun boete betalen en hun vrachtwagen aan kant laten staan. Hun rijbewijs werd immers voor twee weken ingetrokken.

Lees meer over