Tervuursesteenweg week lang afgesloten door installatie stalen fietsbrug

Illustratiebeeld

De Tervuursesteenweg (N3) in Everberg is tussen 7 tot en met 11 oktober onbereikbaar voor het verkeer door de plaatsing van een stalen fietsbrug voor fietssnelweg F203. De weg gaat er dicht ter hoogte van de kruising met de Rosbergstraat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plande al even de vernieuwing van de brug van de Tervuursesteenweg (N3) over de E40. De brug is verouderd en in slechte staat. Een renovatie van de bleek niet meer haalbaar. Daarom werd besloten om de brug volledig af te breken en te vervangen door een nieuwe brug.

Gezien de lengte van honderd meter is gekozen voor een nieuwe boogbrug van staal. Het AWV grijpt deze werken ook aan om op deze locatie ook het wegdek van de Tervuursesteenweg (N3) te vernieuwen.

Als gevolg van de plaatsing van de stalen fietsbrug is er zoals vermeld geen verkeer mogelijk op de Tervuursesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Rosbergstraat. Fietsers moeten een plaatselijke omleiding volgen via de Rosbergstraat, Hoekstraat en de Doelstraat. Voor gemotoriseerd verkeer loopt de omleiding in beide richtingen van aan de rotonde met de Ziptstraat, via de Annonciadenstraat, Twee Leeuwenstraat, Hollestraat, Everbergsesteenweg (Bertem) en de Tervuursesteenweg.

Lees meer over