Letty (5) at een Kinder Surprise-eitje met salmonella: "We leefden even op en rond het toilet"

Salmonella
Letty Verschueren (5) uit Baal, een deelgemeente van Tremelo, liep salmonella op na het eten van een eitje van Kinder Surprise en met haar gezin bracht ze even dag en nacht door op en aan het toilet. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) trok intussen de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen in. Aan alle verantwoordelijken van de verschillende distributiebedrijven wordt gevraagd om alle producten van Kinder Surprise uit de rekken te halen. "Die snoepjes komen hier niet meer binnen", klinkt het.

Mama Katrien Van Roy (35) wist niet wat haar overkwam in de week voor de paasvakantie. Toen werd haar dochter opeens ernstig ziek. “Ik maakte mij enorme zorgen. Ze had opeens hoge koorts, felle buikpijn en ze zat zo goed als constant op het toilet, tot een keer of dertig per dag. Het ging zover dat we eventjes rond het toilet leefden, zij zat op de bril en ik naast haar. Ik nam de rest van de week onbetaald verlof om voor haar te zorgen. Bij de dokter werd een staaltje van haar fecaliën genomen en een weekje later wisten we dat het om een voedselvergiftiging ging."

"Ik legde de link met salmonella toen in de nationale media de connectie tussen de eitjes en salmonella werd uitgelegd. Al snel was duidelijk dat het lotnummer op de verpakking van de chocolade uit de fabriek in Aarlen als risicovol werd bekeken. We smeten hetgeen we nog in huis hadden meteen in de vuilbak, net als alle kinderchocolade die we in de aanloop naar Pasen hadden gekocht. Een Kinder Surprise als beloning aan het einde van de maaltijd zit er alvast niet meer in", klinkt het.

Ondertussen gaat het al veel beter met Letty. Onlangs had ze weer veel pret in een binnenspeeltuin. "Haar pijntjes leken snel verleden tijd, enkel haar stoelgang moet nog structuur krijgen. Ik ben het wel niet vergeten, in het komende jaar koop ik niets meer van Kinder Surprise", besluit de mama. 

Lees meer over