Politici ongemeen hard aangepakt in het Landense straatbeeld: "Super-graaier, super-naaier en superspender"

4 september 2024 | 18u59 | Gepost door redactie
Debroux

In Landen zorgen onbekenden voor commotie met het plaatsen van boodschappen over politici op de circusborden in de stad. Daarop staan cynische meningen te lezen over politici die nu aan de macht zijn met het bijschrift 'Kermis in het stadhuis'. Zo wordt burgemeester Gino Debroux (Vooruit) afgeschilderd als 'super-graaier' en ook voor andere politici is de boodschapper niet mals. “Jammer dat sommige mensen op dit niveau aan campagne doen”, zegt Debroux.

De borden doken in de stad op aan het Marktplein en de parking van de Delhaize langs de Stationstraat. De bedenker zorgde voor een soort replica van reclameborden van een circus in de stad en gaf als algemene boodschap ‘Kermis in het stadhuis’ mee. Tegelijkertijd viseerde hij een aantal politici persoonlijk met slogans als Saartje (Ieven, Vooruit) is 'Nobody', Eddy (Vandenbosch, Vooruit) is 'superspender', Gerty (Lintermans, CD&V) is 'superslaper' en Lore (Fourie, CD&V) is 'super-naaier'. Op de affiches wordt telkens uitgelegd waarom dit zo zou zijn. Zo werd burgemeester Gino Debroux attent gemaakt op zijn mandaten, ambten en beroepen, zou Lore Fourie falen over de hele lijn en niets doen voor de gewone man en ook partijgenoot Gerty Lintermans werd aangemaand om in 'zijn klas te blijven'. Eddy Vandenbosch zou volgens de affiche dan weer enkel als taak hebben om 25.000 euro per maand aan een consultant te geven die ruzies moet oplossen in het rusthuis, terwijl Saartje Ieven volgens de boodschapper ervoor verantwoordelijk is dat er geen fuifzaal komt voor de Landense jeugd.

Lees verder onder de foto.

Landen
Meerdere politici moesten eraan geloven.

Burgemeester ligt er niet wakker van

Burgemeester Gino Debroux ligt er alvast niet wakker van. “Het is jammer dat er op dit niveau campagne wordt gevoerd. Stuk voor stuk zijn die politici echt in de weer om van Landen een betere stad te maken en dat is de prioriteit van ons allemaal. Het zou beter zijn mocht iedereen op een sereen niveau aan politiek zou doen, dat is duidelijk niet zo. Iedereen moet maar doen wat hij of zij niet laten kan.”

Landen
Landen
Landen
Landen

Lees meer over