Rijbaankussens gaan na week alweer weg in Weggevoerdenstraat

21 februari 2024 | 17u04 | Gepost door annpeeters
Wilsele rijbaankussens Weggevoerdenstraat
In de Weggevoerdenstraat in Wilsele heeft het stadsbestuur van Leuven rijbaankussens laten plaatsen, maar daar waren de omwonenden niet over te spreken. Een week later zwicht het stadsbestuur voor het protest en belooft het om de kussens weer weg te halen. 

Sinds de aanleg van de matten konden omwonenden niet meer slapen. Chris getuigde dat zijn hele huis rammelde als er een voertuig over de kussens reed. De buurt nodigde schepen van Mobiliteit Dessers (Groen) uit om eens te komen kijken in hun straat. "Nu hebben we bericht gehad dat de kussens weggehaald zullen worden", zegt buurtbewoner Chris. "Dat is goed nieuws, we zullen terug kunnen slapen en daar kijken we naar uit."

"Schepen Dessers is maandag bij een aantal bewoners geweest", zegt een andere buurtbewoner. "Ik vernam van bronnen binnen het bestuur dat het vrijdag op de commissie zou komen, maar dat CD&V en Vooruit zeker voor het weghalen van de kussens zijn."

"Wij willen deze kussens zo spoedig mogelijk laten verwijderen. De hinder voor de bewoners is te groot om dit te lang te laten duren", zegt schepen Dirk Vansina (CD&V)

Volgens het stadsbestuur zou er in de Weggevoerdenstraat zoveel lawaai geproduceerd worden door het type ondergrond waarop de kussens liggen. In alle andere straten blijven de rijbaankussens wel liggen. 

Lees meer over