Opnieuw rijdt vrachtwagenchauffeur zich vast op kruispunt Blauwe Hoek in Leuven

Blauwe hoek

Een 27-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur heeft zichzelf deze ochtend vastgereden op de Blauwe Hoek in Leuven. De man was de Brusselsestraat naar beneden gereden en kwam op het bekende kruispunt vast te zitten. Opmerkelijk: vorige week reed een dronken 48-jarige vrachtwagenbestuurder zich op dezelfde plaats vast.

"Omstreeks 8.40 uur heeft een vierenveertigtonner zich vastgereden aan de Blauwe Hoek. De 27-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur was van de ring de Brusselsestraat naar beneden gereden, toen hij op het kruispunt van de Blauwe Hoek aankwam. Daar wilde hij de Riddersstraat inslaan, maar hij kwam echter in het plantvak terecht en geraakte daar niet meer uit. De Leuvense Sleepdienst kwam ter plaatse om de trekker-oplegger van het kruispunt te takelen. Omstreeks 10 uur was het kruispunt opnieuw vrijgemaakt. De bestuurder was niet onder invloed", klinkt het bij Mathieu Caudron, woordvoerder van de Leuvense politie.

"Bovenaan de Brusselsestraat staat een verkeersbord dat een lengtemaatbeperking van 12 meter aanduidt. Een trekker-oplegger is doorgaans 15,5 meter. Dat was ook hier het geval. Het negeren van dit verkeersbord C25 is een eerstegraadsboete ter waarde van 58 euro", aldus nog Caudron.

Lees meer over