Leuven viert Dag van de Animator met traktaties

25 juli 2024 | 16u11 | Gepost door feija.vanhoudt…
Dag van de Animator, Speelpleinwerking

Op de speelpleinen van Leuven wordt de Dag van de Animator vandaag gevierd. De stad beloont de jonge vrijwilligers die deze zomer met onvermoeibaar enthousiasme kinderen een fantastische tijd bezorgen met uiteenlopende traktaties.

Op Speelplein Wilsele trakteert de stad de jongeren op koffiekoeken. Ze sluiten daar de dag af met een ijsjeskraam. Speelplein Heverlee organiseert ’s avonds een feestelijk ijsjesbuffet en spelletjes voor de animatoren. Op Speelplein Kessel-Lo gaan de animatoren ’s avonds dan weer lasershooten. 

“Iedere dag staan jongeren vrijwillig om 7.45 uur klaar om kinderen warm te ontvangen met de Speelpleinwerking. Ze doen lange dagen en geven alles van zichzelf. Bovendien zijn ze enorm kostbaar, want we vinden steeds minder jongeren die animator willen zijn. Daarom is een welgemeende dankjewel net zo belangrijk. Van de stad, maar ook van de ouders”, zegt Dirk Vansina, schepen van Jeugd (CD&V).

De inzet van jongeren wordt vaak vergeten. “Animatoren werken zo hard! Ze spelen een volledige dag met de kinderen, bedenken op voorhand het programma en geven extra aandacht aan kinderen die het nodig hebben. Als hoofdanimator ondersteun ik de animatorenploeg. Ik probeer ervoor te zorgen dat speelplein een fijne plek is waar iedereen kan shinen”, vertelt hoofdanimator Hadewych Vandekerckhove. Ze staat al vijf jaar met een glimlach op speelplein Heverlee. De Dag van de Animator gaat dus allesbehalve ongezien voorbij.

Dirk Vansina deelt koffiekoeken uit.
Schepen Dirk Vansina (CD&V) deelt koffiekoeken uit.
Speelpleinwerking.
Speelpleinwerking.
Speelpleinwerking

Lees meer over