Kunst en erfgoed komen samen in nieuwe mural in Wezemaal

6 september 2024 | 15u03 | Gepost door annpeeters
Wezemaal Treepack street art

De gemeente Rotselaar heeft haar straatbeeld verder opgefleurd met een nieuwe mural op de gevel van Bar Gust aan de Kerkstraat. 

Het kunstwerk, georganiseerd door Leuvens kunstenaarscollectief Treepack en Antwerpse kunstenaar Simon Mannaerts, vertelt een verhaal dat diep geworteld is in de lokale geschiedenis. De mural toont een vrouw die de torenspits van de Sint-Martinuskerk optilt, een subtiele verwijzing naar de brand van 1860 die de oorspronkelijke torenspits in Wezemaal verwoestte. Dit beeld roept niet alleen nieuwsgierigheid op, maar nodigt voorbijgangers ook uit om de geschiedenis van Rotselaar verder te ontdekken. Simon Mannaerts, bekend om zijn expressieve murals en verfijnde schildertechnieken, brengt in dit werk zijn passie voor erfgoed en verhalen tot leven.

"Kunst heeft de kracht om de publieke ruimte te transformeren en mensen te verbinden. Na vier jaar van succesvolle samenwerking met Rotselaar, waar we projecten zoals Tour Elentrik, waarbij we saaie nutskasten met behulp van lokaal talent hebben omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken, en de transformatie van de tunnel aan de Duitsveldbaan tot een onderwaterlandschap hebben gerealiseerd, hopen we dat deze muurschildering opnieuw een bron van inspiratie en vreugde zal zijn voor iedereen die er voorbij komt. We kijken ernaar uit om deze mooie samenwerking voort te zetten en Rotselaar nog verder te verfraaien met unieke kunstwerken", zegt Junes Bazouz, oprichter van Treepack.

 Foto's:   Simon Mannaerts & Treepack 

street art

Lees meer over