Dijlebrug aan Provinciebaan opent zaterdag

29 augustus 2024 | 12u07 | Gepost door annpeeters
Wegenwerken Dijlebrug 3 Werchter

Zaterdag 31 augustus om 11 uur wordt de Dijlebrug aan de Provinciebaan in Rotselaar opengesteld. De Vlaamse overheid investeerde 3.331.000 € euro (incl. btw) aan de renovatie van de Dijlebrug. 

In 2022 stelde Wegen en Verkeer een versnelde verzakking in het wegdek van de Dijlebrug vast en nam het agentschap dezelfde zomer nog tijdelijke maatregelen om de brug te verstevigen en de veiligheid te verzekeren. Nadien is er in sneltempo werk gemaakt van een nieuwe brug. De 70 jaar oude Dijlebrug werd vanaf midden november na de voorbereidende werken volledig afgebroken en vervangen door een nieuwe, veilige brug. Die is met 28 meter dubbel zo lang en houdt rekening met het beschermde natuurgebied erlangs. Onder de brug is een faunapassage van 2 meter hoog. Hier kunnen dieren de Dijle volgen zonder de drukke weg te moeten oversteken. 

Naast de heropbouw van de brug is ook het deel van de Provinciebaan en fietspaden tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg (N21) volledig vernieuwd. Aquafin zorgde hier voor een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel en ter hoogte van de zijstraat Dijlekant ligt een verlichte fietsoversteekplaats. De rijweg werd in nieuw asfalt heropgebouwd en de fietspaden verbreed naar 2 meter. 

Lees meer over