Johan Geleyns (CD&V) stopt met politiek: "Kon beslissing om Groen erbij te nemen niet smaken en laat schepenpost liggen"

23 oktober 2024 | 11u22 | Gepost door annpeeters
Ruben en Johan Geleyns

"De afgelopen bijna zes jaar waren de meest intense, meest verrijkende, ja, misschien wel de mooiste jaren van mijn leven", zegt Johan Geleyns (CD&V). Toch komt aan die droom een einde. Dat einde werd bepaald door Geleyns zelf. "Ik was in de running om schepen te worden maar heb zelf gekozen om stap opzij te zetten en voor verjonging te zorgen. De keuze van Mo dat Groen mee in de coalitie moest kon ik niet smaken", klinkt het.

"In oktober ’19 mocht ik Els Van Hoof vervangen als Leuvens schepen van Sport, Handel en Werk in Leuven. Een droom die uitkwam. Ik heb die mooie taak elke dag met veel goesting, verantwoordelijkheid en redelijkheid ter harte genomen, en accenten gelegd waar ik voor altijd trots op zal zijn. Tegelijk sluimerde er onderhuids altijd een hartenwens: mijn zoon Ruben kansen geven in de Leuvense politiek", zegt Johan Geleyns.

"De voorbije dagen werden de krijtlijnen van de coalitie voor de komende azq jaar duidelijk. Ondanks onze standvastigheid als partij zullen we als Cd&v Leuven slechts met twee schepenen mee besturen. En stappen we, ondanks het duidelijk signaal van de kiezer, opnieuw in een coalitie met Vooruit én Groen. Om die redenen kies ik, zoals 1.929 mensen voor ons samen deden, voor Geleyns. Voor mezelf en voor Ruben. Ik bedank – met pijn in het hart én met trots – voor een nieuw schepenambt. En maak na 18 jaar Leuvense gemeenteraad plaats voor een jonge wereldverbeteraar uit Wilsele. Voor een politiek talent met nog héél veel jongensdromen. Maar bovenal mijn zoon."

"Er zit schwung in de nieuwe lichting. Met Liesbeth Vandermeeren als nieuwe en tevens jongste schepen naast Ruben als fractieleider voor onze partij in de gemeenteraad, schiet onze toekomst uit de startblokken. Zelf blijf ik, aan de zijlijn, met raad en daad voor hen klaarstaan en wens hen alle succes. Dit gaat niet om mij. Wel om het welzijn van onze stad en deelgemeenten, om evenwichtig bestuur en realistisch beleid. Daar staat de nieuwe bestuursploeg van cd&v voor garant. Dat maakt me voldaan en tevreden over mijn besluit. En dus: is dit geen afscheid, maar een hartenwens. Warme groeten…vanop mijn tractor."

Lees meer over