Verjaardagsfeest loopt uit de hand in Blanden: 400 jongeren komen meevieren en nemen illegaal vuurwerk mee

26 oktober 2024 | 11u37 | Gepost door annpeeters
Arno en Triggerfinger helpen AB InBev studenten overtuigen om alcoholvrij te drinken

In de Blandense Banhagestraat en Duivenstraat verzamelden vrijdagavond 400 jongeren voor een verjaardagsfeest. De politie moest versterking oproepen van omliggende korpsen om de menigte naar huis te begeleiden.

"Ouders hebben via sociale media enkele vrienden uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van hun dochter. Ze nodigden echter zonder het te weten 400 jongeren uit, die allemaal afzakten naar Blanden. De jongeren brachten alcohol en illegaal vuurwerk mee en startten er een feestje. Na 22 uur werd de politie erbij gehaald omdat het feestje danig uit de hand liep", zegt Kris Geeraerts, woordvoerder van de politiezone VODI. "Eens ter plaatse, zagen onze agenten dat ze een feest van deze omvang niet alleen in goede banen konden leiden en hebben ze ploegen van de omliggende zones om bijstand gevraagd. Jongeren werden verplaatst naar het tankstation op de Naamsesteenweg, waar ze opgehaald werden door ouders of familie."

"Voor zover wij weten waren er geen incidenten en zijn de jongeren vrijwillig naar het tankstation gewandeld om opgehaald te worden", zegt Mathieu Caudron, woordvoerder van de politiezone Leuven. 

Lees meer over