Groepstentoonstelling op komst in Expo Leuven: ‘Schriftuur’

26 juli 2024 | 09u40 | Gepost door feija.vanhoudt…
Schriftuur de FactorY

Van zaterdag 3 tot zaterdag 31 augustus zijn de kunstenaars, verbonden aan het sociaal beeldatelier de FactorY, te gast in Expo Leuven in de Rijschoolstraat. Eerder dit voorjaar gingen ze aan de slag rond het thema schriftuur. Lijnen, punten, krabbels, droedels, letters… vormen zo een uitgebreide bron van inspiratie voor deze groepstentoonstelling.

“Expo Leuven is al enkele jaren een gevestigde waarde naast andere tentoonstellingsplekken in Leuven. Startende kunstenaars vinden hier ruimte om te exposeren in eigen stad. Tijdens de zomer ruimen we graag plaats voor een kwetsbaar initiatief als de FactorY”, vertelt schepen van Cultuur Bert Cornillie (Vooruit). “Het geeft de kunstenaars de plaats om hun werk te tonen aan een ruimer publiek. De positieve feedback die ze tijdens de voorgaande jaren/edities mochten ontvangen, is een extra stimulans om hun beeldend werk verder te zetten.”

FactorY

​“In de FactorY heb je zowel individuele kunstenaars als mensen die graag in de groepsateliers aan een creatie werken”, vertelt kersvers coördinator Kristof Van Gestel. “Die ateliers werkten rond technieken zoals schrijven, frottage of het maken van monogrammen. De makers onderzoeken samen lijnen op dikte, grootte, welke emotie ze oproepen en werken ook individueel aan het thema: elk handschrift en elke penseelstreek zijn immers uniek.

Het resultaat is een boeiende tentoonstelling met tekeningen, schilderijen, drukwerk en ook ruimtelijke kunst. De werken geven een inkijk in de bijzondere biotoop van de FactorY. Het interactief kunstwerk ‘IK’ nodigt bovendien ook de bezoekers uit om zelf aan te slag te gaan.”

​Het sociaal beeldatelier de FactorY is al zo’n 25 jaar actief in het Leuvense. De FactorY is een veilige thuishaven voor kunstenaars die minder aansluiting vinden in het reguliere kunstencircuit. Wekelijks zijn er zo’n 60 makers betrokken bij dit bijzondere initiatief. Ontmoeten, samenwerken en tentoonstellen staan er centraal. De FactorY is een onderdeel van WISPER, met steun van de stad Leuven.

Schriftuur de FactorY
Schriftuur de FactorY

Lees meer over