FOTOREEKS: Het dak gaat eraf bij Joost op Beleuvenissen, Oude Markt afgesloten

Beleuvenissen 3 Joost Klein in actie

De derde Beleuvenissen brachten wijdverspreid over de verschillende markten flink wat volk op de been. Top of the bill, de Nederlander Joost Klein, stelde allesbehalve teleur op de Oude Markt.

Video file

Rapper Dikke, waarvan akte in het filmpje hierboven en Kevin & The Animals rolden qua sfeer de rode loper uit voor Joost Klein. Dikke een 26-jarige mijnwerkerszoon die de Belgische hiphopscene stormenderhand heeft veroverd, leverde een krachtige set.

Ook de Rotterdamse rapper Kevin De Gier, bekend als Slowflowanimal, deed de markt viben. Met zijn liveband The Animals bracht hij pure, rauwe raps met diepe verhalen. Zijn tracks resoneerden perfect met het publiek, dat massaal toestroomde. De Oude Markt werd daarom rond half elf al afgesloten vanwege de enorme opkomst.

Er waren flink wat Nederlanders aanwezig om hun landgenoot aan te moedigen. Vele fans waren al sinds het ochtendgloren aanwezig op de voorste rijen om de show zeker niet te missen. Uiteraard ging het dak eraf onder andere bij het wereldbekende Europapa. Velen wachtten uren op hem en hij bedankte hen met een een glimlach en een uitgelaten optreden. 

Chaos met Joost

Volksmenner van dienst was Joost Klein. De kleurrijke Nederlander, bekend van zijn (niet-) deelname aan het Eurovisiesongfestival, zette de Oude Markt op zijn kop. Het werd een grote georganiseerde chaos, van ‘Luchtballon’ tot ‘Europapa’. Of je het nu hardcore, shtamp of gabber noemt: het was één groot feest.

Ook op de Grote Markt was het genieten geblazen. De jonge Antwerpse artiest Oski opende er de avond en rond tien uur nam Gustaph het over. De zanger uit Rotselaar, ook bekend van het Eurovisiesongfestival, imponeerde met zijn loepzuivere stem en bracht het publiek in beweging met zijn hit ‘Because of you’.

De plankenvloer van Club Vismarkt trilde rond die tijd ook op zijn grondvesten dankzij de energieke optredens van Shy FX & MC Rage. Nadien namen Murdock & MC Mota het stokje over. Hun dynamische sets hielden de menigte de hele avond aan het dansen. Op het Hogeschoolplein was het als vanouds rustiger, maar de eerder stille genieters konden zich daar wel uitleven op de muziek van Snaarmaarwaar en het Hongaars Góbé.

Nog twee te gaan

De derde festivalavond van Beleuvenissen trok naar schatting 35.000 festivalgangers naar het Leuvense stadscentrum. Met nog twee vrijdagen te gaan, kijkt iedereen uit naar de optredens van onder meer Camille en Bart Peeters (2 augustus) en Laura Tesoro en The Subs (9 augustus). En vandaag, zaterdag 27 juli, is het alweer Leuven Zingt, iets minder loepzuiver, maar minstens even dikke ambiance.

Video file
Joost Klein in actie

Lees meer over