Er is een nieuwe politieke partij in Leuven

20 december 2022 | 09u00 | Gepost door redactie
VOLT
Er is een nieuwe politieke partij aan de slag gegaan in Leuven.

Afgelopen zaterdag ging de nieuwe afdeling van Volt in Leuven voor het eerst naar buiten met een zwerfvuilactie. Bij strenge temperaturen onder nul verzamelden de voornamelijk jonge politieke enthousiastelingen, afval rond het station en op de Bondgenotenlaan, waar ze met flyers de aandacht vestigden op de jonge, nieuwe politieke partij Volt.

Volt is de eerste pan-Europese politieke partij die campagne voert op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau om de samenwerking tussen meer dan 30 landen (EU en daarbuiten) in Europa te verbeteren. In verschillende landen, zoals Italië, Duitsland, Bulgarije en Nederland, is Volt al vertegenwoordigd in verschillende politieke organen, van gemeente tot parlement en zelfs het Europese parlement. Ook in België wil Volt meedoen aan de verschillende verkiezingen die in 2024 worden gehouden.

Na de actie in het centrum van Leuven, vond ’s avonds in het MSI in Leuven, de openbare bekendmaking plaats van het 'Winter Preferendum', waar de leden van Volt België via democratische stemming hun politieke prioriteiten voor 2024 deelden.

Lees meer over