Dronken vrachtwagenbestuurder (48) rijdt zich vast in Brusselsestraat en rijdt over fiets van passant

vrachtwagen

Donderdag rond 21 uur heeft een 48-jarige vrachtwagenbestuurder zich vastgereden op het kruispunt van de Brusselsestraat met de Riddersstraat in Leuven.

De chauffeur kwam via de Brusselsestraat uit de richting van de ring rond Leuven en wilde vermoedelijk rechtsomkeer maken. Hij kwam echter in het plantvak terecht en geraakte nadien niet meer weg. Hij bleef halsstarrig proberen weg te rijden door voorwaarts en achterwaarts te manoeuvreren. Een toevallige passant met de fiets zag het gebeuren en stopte. De fietser probeerde de chauffeur duidelijk te maken dat hij moest stoppen met zijn pogingen om weg te rijden. De vrachtwagenbestuurder wist echter van geen ophouden en reed hierbij over de fiets van de passant.

Wanneer de politie ter plaatse kwam, openden de inspecteurs de deur van de cabine en werd de chauffeur gedwongen om uit te stappen. De politie stelde vast dat de bestuurder stomdronken was. Hij werd onmiddellijk van zijn vrijheid benomen en meegenomen naar het commissariaat om in de cel te ontnuchteren. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. 

De takeldienst kwam ter plaatse. Zij slaagden er wel in de vrachtwagen, die als gevolg van de verwoede pogingen van de dronken chauffeur om weg te rijden een lekke band had opgelopen, te verplaatsen. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. 

vrachtwagen

Lees meer over