"De 100e verjaardag van Zuster Romana ging niet onopgemerkt voorbij op onze school"

18 september 2024 | 08u45 | Gepost door annpeeters
Zuster Romana

Zuster Romana, ofwel Madeleine vanden Boom, beleefde een wel heel bijzondere dag. De legendarische zuster van Maria, die Sancta Maria Leuven jarenlang mee vormgaf, blies maar liefst 100 kaarsjes uit. 

Een groepje leerlingen uit het eerste middelbaar beraamde voor de gelegenheid een verrassingsbezoek met cadeautjes en voerde een hartverwarmende serenade op voor de eeuweling.

Zuster Romana begon haar loopbaan als leerkracht en gaf door de jaren heen tal van vakken. Later stond ze aan het roer van de school als directrice, samen met Jos Devijver. Haar nalatenschap? Een zorgzaam schoolproject met aandacht voor kansarme jongeren, de nobele missie van de Zusters van Maria. Romana was streng waar nodig, maar altijd met een groot hart en eeuwig optimisme.

“De zuster staat ook bekend om haar ongelooflijke geheugen. Zo kent ze nog steeds veel oud-leerlingen bij naam en blijft ze, ondanks haar leeftijd, een bron van inspiratie voor de school. Zelfs op haar 100e blijft Romana een stimulerende kracht, dat mochten onze jongste leerlingen aan den lijve ondervinden tijdens het bezoek. Wij zijn erg blij dat we zulk Sancta-icoon nog steeds kunnen eren, want haar intrinsieke wil om ieder kind vooruit te helpen, is een voorbeeld voor ons allemaal”, besluit leraar Michiel Crijns. 

Lees meer over