Buurt Weggevoerdenstraat misnoegd na aanleg van rijbaankussens: "Wij kunnen niet meer slapen"

14 februari 2024 | 08u33 | Gepost door annpeeters
Wilsele rijbaankussens Weggevoerdenstraat
In de Weggevoerdenstraat in Wilsele heeft het stadsbestuur van Leuven rijbaankussens laten plaatsen, maar daar zijn de omwonenden niet over te spreken.

"Donderdag stak er een briefje in onze bus, om te melden dat ze maandag zouden starten met de aanleg van snelheidsremmende matten", zegt Chris. "Het is hier zone 30; maar daar wordt weinig rekening mee gehouden. Het stadsbestuur wil de snelheid in onze straat remmen met rijbaankussens. Sinds die matten hier liggen kunnen wij niet meer slapen. De bussen rijden tot middernacht over die obstakels en om vijf uur 's ochtends zijn ze er al terug. Midden in de nacht knallen hier nog vrachtwagens door die naar de Remy-fabriek aan de Vaart rijden. Telkens ze over die matten rijden geeft dat een hels lawaai en alles rammelt in ons huis. Wij kunnen niet meer slapen."

Chris is niet de enige buur die niet meer kan slapen, ook P.S. doet geen oog meer dicht. Hij woont naast één van de nieuwe rijbaankussens en ondervindt ook de hinder. Hij roept buurtbewoners op om gezamenlijk een brief te sturen naar het stadsbestuur: "Sinds de plaatsing 2 dagen geleden zijn er reeds meer dan 20 personen die openlijk klagen over de geluids- en trillingsoverlast en gestoorde nachten. De stad reageert helaas zeer terughoudend op de klachten. De buurtbewoners nodigen schepen Dessers en het mobiliteitsteam van stad Leuven graag uit om zelf de hinder te ervaren en in gesprek te gaan met de omwonenden."

Video file
Een buurtbewoner filmde het gerammel in zijn woning als een wagen over het rijbaankussen rijdt.

Lees meer over