Alle Leuvenaars zijn vanaf volgende maandag welkom in Kasteelpark de Bunswyck

15 juli 2024 | 09u58 | Gepost door redactie
park

Vorig jaar kocht de stad Leuven het panoramische kasteelpark de Bunswyck langs de Tiensesteenweg. De voorbije maanden voerde de stad verschillende werken uit om het domein veilig toegankelijk te maken. Vanaf maandag 22 juli kan iedereen weer vrij genieten van deze prachtige natuur- en erfgoedparel op de flank van de Predikherenberg.

Het Groot Park heeft een totale oppervlakte van 7,5 hectare. Het landschap kent verschillende merkwaardige constructies, zoals de belvedère, elementen in cementrustiek, zoals cementpalen met de initialen HH, verwijzend naar de vorige eigenaars Hottat-Hennau. Een boominventaris wijst op een erg waardevol en indrukwekkend bomenbestand van oude, grote, gezonde bomen, die samen een typische bosstructuur vormen op de heuvelflanken van onze getuigenheuvels, kortom ruimschoots de moeite voor een bezoekje.

Vanaf maandag 22 juli om 16 uur ben je welkom om het nieuwe wandelpad mee te verkennen. Vanaf dan is het namelijk geopend voor het grote publiek. Iedereen is welkom aan de Tiensesteenweg 343 in Kessel-Lo.

Let op: parkeren in het park zelf is niet mogelijk. Dat kan wel aan het einde van de Pellenbergstraat, aan de kant van de Tiensesteenweg. Vanaf daar is het nog 120 meter, of vrij vertaald een klein minuutje,​ wandelen.

Lees meer over