Zestiger aangereden door eigen wagen tijdens plaspauze op de Smeysberg

8 augustus 2024 | 19u57 | Gepost door redactie
Smeysberg
Smeysberg

Op de Smeysberg in Huldenberg vond er in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 1.45 uur een opmerkelijk tafereel plaats. Een zestiger uit Overijse had zijn wagen geparkeerd om te plassen en werd erdoor aangereden daar hij de handrem niet had opgezet.

De 67-jarige chauffeur in kwestie reed in de richting van de Stroobantsstraat. Toen hij bovenaan de Smeysberg kwam, stapte hij even uit om naar het toilet te gaan aan de kant van de baan. De man was wel zijn handrem vergeten op te zetten, waardoor zijn Peugeot in beweging kwam, wisten ze bij HNB. 

De bestuurder vergat zijn automatische versnellingspook in de parkeerstand te zetten, waardoor de auto opnieuw begon te rijden. Daarbij reed de wagen tegen de zestiger, en viel hij in de gracht. Zijn echtgenote die als passagier in de auto zat, snelde hem ter hulp. De auto ramde ondertussen een reclamebord en kwam tot stilstand in het midden van een weide op Holstheide, enkele hectometers verder. Het slachtoffer zijn heup was uit de kom. Hij legde een negatieve alcoholtest af. De vrouw die ook uit de rijdende auto sprong liep een verzwikte voet op.

Man omvergereden door eigen wagen op Smeysberg Huldenberg

Lees meer over