Droomt u van een uniek aangelegde tuin? De Tuinspecialist helpt u van a tot z

18 september 2024 | 16u36 | Gepost door redactie
Tuinspecialist
Publi

Paul Vandenplas uit Veltem-Beisem mag dan al 50 jaar ervaring hebben in tuinaanleg en -onderhoud, toch blijft hij zichzelf heruitvinden. Als ‘De Tuinspecialist’ zet hij nog meer in op een aantal specialiteiten, zoals de aanleg van kunstgras en tuintapijten. Ook zijn flexibiliteit is een grote troef, want hij begeleidt ook mensen die hun tuin zelf willen aanleggen.

De Tuinspecialist is een relatief nieuwe naam, die vooral de professionaliteit van het bedrijf onderstreept. Maar in de ruime regio rond Herent is ‘Paul Vandenplas’ een begrip. Met meer dan 50 jaar ervaring heeft Paul alle kennis in huis om  van elke tuin een pareltje te maken. “Tuinaanleg en -onderhoud is onze hoofdbezigheid, en dat gaat heel breed. We leggen terrassen aan, opritten, we doen aanplantingen, grondwerken en grondverbetering, kortom: de gebruikelijke dingen. Maar omdat we ons willen onderscheiden van andere tuinaanleggers zijn we ons gaan specialiseren, onder andere in kunstgras. Niet iedereen kan dit aanbieden, omdat je er aangepast materiaal voor nodig hebt. Daarnaast bieden we ook een relatief nieuw product aan: tuintapijt. Dat is een speciaal soort mat in polypropyleen, die bovenop een aangelegde ondergrond wordt geplaatst, die tegen alle weerelementen bestand is, onderhoudsvriendelijk en goedkoper dan kunstgras. Tot slot houden we ook rekening met de huidige klimaatverandering.” 

Paul denkt altijd mee met zijn klanten. “Ik probeer zo flexibel mogelijk te zijn. Ik begrijp dat sommige mensen bijvoorbeeld hun tuin zelf willen aanleggen om de kosten te drukken, maar begeleiding kunnen gebruiken. Ook dat kan ik bieden, van tuinideeën tot aangepast materiaal. Het andere uiterste kan natuurlijk ook: oude tuinen renoveren. In dat geval doen we een totaalproject van a tot z, van ontwerp tot aanleg.”

Maatoplossingen aan interessante prijzen, daarvoor moet je bij De Tuinspecialist zijn. “En voor elke stap in het proces kan je bij ons terecht. “Als er een plan moet uitgetekend worden, neemt onze tuinarchitect contact met je op. Die maakt enkele voorstellen die met de klant worden besproken. Pas daarna wordt alles in een definitief plan gegoten. Je krijgt bovendien een gedetailleerd matenplan en beplantingsplan.” 

Benieuwd? Alle producten kunnen bezichtigd worden bij De Tuinspecialist. 

De Tuinspecialist - 0471 825 839 - info@detuinspecialist.be