Politiezone HerKo strikt heel wat bestuurders met gsm achter het stuur

De politie Herko voert controles uit.

De politie van HerKo (Herent-Kortenberg) controleerde deze dinsdag op verschillende locaties in Herent en Kortenberg op gsm-gebruik achter het stuur. Deze controles kaderen in de actiemaand 'gsm-gebruik achter het stuur' van het parket Leuven. 

Tijdens de controles werden twee bestuurders betrapt met hun gsm in de hand tijdens het rijden. Bij dergelijke overtreding wordt er in de maand september niet enkel een proces-verbaal opgesteld, maar wordt ook het rijbewijs ingetrokken voor een duur van vijftien dagen. Politie HerKo is blij om te zien dat er weinig bestuurders in overtreding waren. 

Daarnaast werd een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder op de Mechelsesteenweg (N26) te Herent die het inhaalverbod negeerde. Deze bestuurder zal een boete ontvangen van 174 euro.

Tot slot werd tijdens de patrouille een niet-ingeschreven en niet-verzekerde wagen aangetroffen. Dit voertuig werd in beslag genomen.  Het is algemeen bekend dat het gebruik van een elektronisch apparaat achter het stuur het risico op een ongeval aanzienlijk verhoogt. Gebruik je toch een mobiel elektronisch apparaat met een scherm in de auto, zorg er dan voor dat deze in een daartoe bestemde houder aan het voertuig bevestigd is. Politie HerKo zal hierop blijvend controles uitvoeren 

Lees meer over