Na vijftien jaar werd katje Poekie herenigd met baasje om vijf minuten later te overlijden

Suzy en Poekie na vijftien jaar herenigd

In Oud-Heverlee werd er door Cattitude vzw een katje in slechte toestand aangetroffen. Na wat opzoekwerk kon de eigenaar van Poekie opgespoord worden. Het dier was al vijftien jaar vermist. Kort na hun hereniging werd besloten om het diertje uit zijn lijden te verlossen.

Deze donderdag belandde vzw Cattitude in een emotionele rollercoaster nadat ze de chip uitlazen van een katje in nood. 

"We werden gebeld voor een katje in heel slechte toestand maar eens ter plaatse bleek ze onvindbaar. Iets later in de namiddag kregen we telefoon van Ilse van ZIL (Zwerfkat in Leuven), dat het katje op de oprit van mensen zat, rillend, in zeer slechte toestand. De politie van Oud-Heverlee sprong meteen in de wagen en niet veel later hadden ze de kat in veiligheid gebracht. Onze vrijwilligster Sandra haastte zich naar het politiebureau om daarna in spoed naar onze dierenarts te rijden. Hoewel het bij hen ook een hectische namiddag was en de agenda bomvol stond, maakten ze een plaatsje vrij om te helpen. Terwijl de kat onderweg was naar de dierenarts, zochten wij info over het baasje. De chip stond geregistreerd op naam van een lieve dame, Suzy. We belden haar meteen op en het werd een telefoontje om niet snel te vergeten. “Bent u het baasje van Poekie?” Er viel een stilte waarna de verbazing gigantisch was toen bleek dat Poekie gevonden was. Haar lieve kat was maar liefst 15 jaar vermist! Suzy sprong in haar wagen en reed zonder twijfelen meteen naar onze dierenarts in de hoop nog afscheid te kunnen nemen van haar geliefde kat", klonk het bij de vzw die zich inzet voor dieren.

Ondertussen ging de toestand van Poekie razendsnel achteruit.

"Hoe die paar minuten op vijftien jaar tijd zo belangrijk zouden worden… we zaten op het puntje van onze stoel, hopend op een mirakel dat Suzy toch nog op tijd zou aankomen. Suzy kwam aan bij Akuut en kwam net op tijd toe om haar liefste Poekie na vijftien lange jaren weer in haar armen te sluiten, voor de laatste keer waren ze terug samen. Poekie bleek aangereden te zijn en had een tumor, ze was al 19 jaar oud en hoe graag iedereen ook wou, hoe hard we hier een happy end van wilden maken… niemand kon haar nog helpen. Heel zachtjes, in de armen van haar eigen baasje, vertrok ze over de regenboog. Het pijnlijke deel aan heel het verhaal is het leed dat voorkomen kon worden… zowel voor Poekie als haar baasje die haar al die jaren zo moest missen. Poekie was gechipt en moet ergens onderdak en eten gekregen hebben. Op vijftien jaar tijd is er niet één iemand met haar naar de dierenarts gegaan om haar chip uit te lezen. Katten zoeken hun eigen baasje niet, katten lopen al eens verloren, geraken gewond of ziek en katten zijn opportunisten die eten vaak belangrijker vinden dan de gevoelens van hun bezorgde baasje. Je mag en kan een kat nooit opeisen als jouw kat zonder eerst na te gaan of er geen baasje is. Het is een aloude mythe verspreid door rare kattenmensen dat een kat zelf haar personeel zoekt. Het is niet waar en het zorgt voor enorm veel leed! 
Doorbreek deze leugen!"

Daarnaast wil de vzw Cattitude we toch graag oproepen om je kat te laten chippen. Ook al is je kat een dagje ouder en ben je volgens de wet niets verplicht, doe het toch.

Lees meer over