Leuvense politie controleert fietsverlichting en gsm-gebruik achter het stuur

Illustratiebeeld politiecontrole Vuurkruisenlaan

De Leuvense politie stond deze vrijdagochtend paraat voor een controle van fietsers én automobilisten. De controles vonden plaats in Kessel-Lo en het Leuvense centrum.

De motorrijders van de Leuvense politie verrichtten een controle op fietsverlichting. Ze vatten hiervoor post op het Brugbergpad in Kessel-Lo. Van de tientallen fietsers die er gepasseerd zijn, hadden er slechts drie geen fietsverlichting. Zij mogen zich aan een boete verwachten.

Na het ochtendgloren werd de focus verlegd naar gsm-gebruik. Hierop werd gecontroleerd op de Tervuursevest en op de Vuurkruisenlaan, telkens met een inspecteur in burgerkleding. Tien bestuurders werden betrapt met de smartphone in de hand, onder wie vier fietsers. Van vijf automobilisten werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Eén van de gsm’ende automobilisten was op de koop toe onder invloed van alcohol en drugs. Hij mag zich aan meerdere processen-verbaal verwachten Voorts gingen ook twee bestuurders zonder gordel en een eigenaar van een voertuig waarvan de geldigheid van de keuring verstreken was op de bon.

Lees meer over