Boot van Jeugdhuis Impuls wordt verkocht door stadsbestuur

20 september 2024 | 13u56 | Gepost door annpeeters
boot

Tien jaar geleden overhandigde stad Leuven de sleutels van een  jeugdboot met een grote fuifzaal en een gezellige bar aan Jeugdhuis Impuls. Nu verkoopt de stad de boot. 

Het stadsbestuur vond het motorschip Intensity in Kortrijk, waar het lag te wachten op een nieuwe eigenaar. De stad kocht de boot aan voor 145.000 euro en renoveerde het schip volledig. Het werd getransformeerd tot een volwaardig jeugdhuis.

De woonboot ligt aangemeerd aan de Leuvense Vaart, ter hoogte van de Remytoren. Schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V), overhandigde in 2014 officieel de sleutels aan Sasha Beckers, de toenmalige ondervoorzitter van Jeugdhuis Impuls. 

Kosten te hoog

Nu blijkt dat het onderhoud van het schip te duur is, daarom zet het stadsbestuur het schip te koop. Het jeugdhuis moet zelf instaan voor de verplichte keuringen en de energiekosten, die kosten waren niet meer haalbaar voor het jeugdhuis.

Momenteel is het jeugdhuis dakloos. Eens het stationsgebouw in Wijgmaal gerestaureerd is, kunnen zij daar op bepaalde momenten terecht in de polyvalente ruimte. Tot die tijd is het zoeken naar geschikte locaties voor hun evenementen.

Andere verkopen

Naast de boot, verkoopt stad Leuven ook voertuigen, machines en materialen, meer info: leuven.be/verkoop-tweedehandsvoertuigen-materialen-en-motorschip.

Lees meer over