Einde verhaal voor Wild in't Park festival in Herent

15 december 2022 | 09u00 | Gepost door annpeeters
WIP2022
WIP2022
Na 15 jaar en 13 geweldige edities zal er geen Wild in’t Park festival in Herent meer georganiseerd worden.

Na 15 jaar en 13 edities valt het doek over het Wild in’t Park festival in Herent dat traditioneel de aftrap van de festivalzomer was in de regio. "Na de knaleditie van 2022 met 11.500 bezoekers onder een stralende zon, stoppen we graag op een hoogtepunt. We willen de in totaal 65.500 festivalgangers van harte danken om te komen meezingen, feesten en genieten in ons Wildemanspark", zegt Pieter Taccoen, hoofdprogrammator cultuur en verantwoordelijke GC De Wildeman.

Waarom stoppen?

Hoewel er tijdens de festivaldagen zelf steeds op veel helpende handen kon gerekend worden, lag een groot deel van het voorbereidende werk bij slechts een handvol hardwerkende vrijwilligers. "Velen van hen waren er 15 jaar geleden ook al bij, maar hebben ondertussen drukke jobs en een actief gezinsleven. Dit in combinatie met de toenemende schaalvergroting en professionalisering van het evenement, heeft de werkgroep doen beslissen om hetgeen ze anderhalf decennium geleden gestart zijn, nu ook in schoonheid te beëindigen. Een weloverwogen beslissing die niet over één nacht ijs is gegaan."

"Een speciale dank aan GC De Wildeman, het gemeentebestuur van Herent en hun personeelsleden voor het vertrouwen en de professionele ondersteuning en bedankt aan de vele vrijwilligers en de sponsors. Wild in’t Park zal in Herent hopelijk de geschiedenisboeken ingaan als het grootste buurtfeest, waar lokaal talent en internationale toppers naar het dorp zijn afgezakt. Een festival toegankelijk voor iedereen. Wild in’t Park zal ongetwijfeld voor vele een fijne herinnering zijn aan hun eerste live concerten, de eerste kus, de eerste pint… en de eerste kater", zo besluit Taccoen.

Lees meer over