Garage Michel slachtoffer van oplichting: "De website is niet van mij, stort absoluut geen voorschot"

garage

Al sinds eind mei informeert Michel Renard van garage Michel uit Pellenberg zijn klanten dat hij slachtoffer is van frauduleuze praktijken, maar het probleem raakt niet opgelost.

"Pas op voor oplichting", zeggen Michel en Christine. "Onze naam en adres worden misbruikt om frauduleus auto’s te koop aan te bieden. Deze auto’s bestaan NIET! Wij zijn niet Micheal Automobiles, maar garage Michel. Wij distantiëren ons absoluut van de wanpraktijken van deze fraudeur. Ga niet in op zijn mails of telefonische verzoeken om eventuele voorschotten te betalen. Dit zijn malafide praktijken. Aangifte kan je doen via Police-on-web of bij het plaatselijke politiekantoor."

Michel en Christine ontdekten de fraude toen ze telefonische oproepen kregen in verband met de wagens waarvoor mensen een voorschot tot 1500 euro betaald hadden. Ook kwamen er na een tijdje mensen in de garage om hun wagen te bekijken, maar de aangeboden wagens bestaan niet.

"Wij hopen dat we snel verlost zijn van de fraudeur(s) en brengen daarom het nieuws naar buiten. We deden wel aangifte bij de politie, maar zoiets gaat tergend traag en we willen voorkomen dat er nog mensen in de val van die oplichters trappen."

Lees meer over